latinoamerica.reismee.nl

Eerste dagen in Buenos Aires

Robbie Williams is playin´ on the radio. Het had net zo goed een Nederlandse zender kunnen zijn, maar dan rijdt er ineens een grote, rokende, oude bus langs die zoveel lawaai maakt dat mister Robbie voor een aantal seconden compleet op de achtergrond komt te staan. Buenos Aires, een stad die overdag vol leven zit. Overal lopen mensen, rijden die stinkende en oorverdovende bussen, staan winkeliers in de opening van hun zaak te wachten tot er een nieuwe klant binnen komt en vliegen de duiven door het park op zoek naar broodkruimels. Waar je in Nederland een boete krijgt voor bellen achter het stuur en het rijden zonder licht in de nacht of het bier drinken op straat, lijkt het hier de normaalste zaak van de wereld te zijn. Als de schemer valt dan komen er ineens mensen uit de grond lijkt het wel, die alle afval bakken ingaan om het papier er uit te halen en het vuilnis te scheiden, iets bizars om te zien. Het leven lijkt hier ontzettend hektisch en chaotisch. Er lijkt geen orde te zijn, maar ik denk dat dat juist de orde is. Als een organisme dat zichzelf regelt. Ook is er een duidelijke scheiding tussen rijk en arm. Je hebt de mensen die in een pak lopen, schijnbaar een goede baan hebben en veel te besteden hebben. Dan zijn er de winkeliers die de hele dag op de uitkijk staan, te wachten op nieuwe klanten. En er zijn mensen die bijna niets te besteden hebben, daar heb je als ´toerist´ toch wel mee te maken. Zij hebben het idee dat wij alles voor handen hebben. Mooi niet dus. Zo was er een jongen die dacht dat hij zomaar mijn trui kon krijgen, "want het is best koud op straat", zou zei hij in zijn spaans-engels. Wij konden dat beamen, want we hadden het ook niet zo warm meer. No lo siento (nee het spijt me) Het beeld van Buenos Aires is nog niet compleet, maar de indrukken stromen binnen en we beginnen onze weg hier te vinden. Besos, Michael & Rutger

Bericht ontvangen leuk verhaal maar wel erg klein
Albert van.t Achterende

het verhaal gelezen maar wel erg klein
leuk om te lezen
Albert van.t Achterende

leuk verhaal maar wel erg klein
Mooi verhaal om te lezen
Albert van t Achterende

Yvonne

Hey !

Leuk om te horen dat jullie daar al een beetje beginnen te wennen. Wel al mooie foto's! :)
Ben benieuwd wat jullie reis nog meer gaat opleveren!

Heel veel plezier!!

xx Yvonne

k

hoppakee,

met je neus in de mooie luchten!

x

Miranda

Hey Rut,

Leuk de foto's op de site en vooral leuk dat je gisteren even belde. We zaten net gezellig aan de holterweg aan de koffie dus zeker goed moment.

tot de volgende krabbel!
Kus Miranda

mark wuestman

al een beetje gewend aan het land en de taal?

groet,
mark

Joke en Harry

Beste Rutger,
Toch nog sneller vertrokken dan op onze kalender was vermeld, waardoor onze wens te laat werd verteld. Veel plezier en geniet ervan en pas goed op jezelf, wij passen wel op het thuisfront, tot over een maand of elf.

Janneke

Haj Haj! Wat leuk om de verhalen te lezen straks hebben jullie denk ik nog wel veeel meer mooie foto's en meer te vertelle! Als je een beetje frans hebt gehad moet spaans wel redelijk herkenbaar zijn maarja dan moet je het wel hebben gehad! haha anders is het wel lastig! Veel suc6 met de taal haha ik had beter een zakwoordenboekje kunne halen als afscheidscadeau haha! Veel plezier en take care!
Liefs Jann

Allard

Tot morgen !

Hallo heren,

Leuk om jullie via de mail te volgen.
Een hele leuke tijd gewenst.

Groetjes Ton en Ina

pia bron

Dag Rutger,
Vanuit ons vakantiehuis in Holten heb ik samen met Rinze jouw site bekeken.We wensen je een mooie reis met veel leuke belevenissen.
Je ontmoet vast hele interessante mensen.
We blijven je volgen.Wij hadden gelukkig een heel mooi weekend met lekker warm nazomerweer.
We hopen dat dat nog ven blijft nasudderen.
Nogmaals goede reis en groetjes van dick en pia bron